OBS! Fönstret är för smalt för att använda pythonlabbet.se. Använd en enhet med tangentbord!

Resurser

pluggakuten.se 🇸🇪

Pluggakuten har ett underforum för Python och här kan du relativt snabbt få hjälp med alla möjliga frågor. Även frågor på universitetsnivå.

Project Euler 🇺🇸

På Project Euler finns hundratals problem som kräver matematiskt och datalogiskt tänkande. Problemen går att lösa med valfritt programmeringsspråk. Skapa ett konto för att kunna skicka in lösningar.

Advent of Code 🇺🇸

Varje år sedan 2015 finns här en julkalender med väldigt trevliga problem. Varje dag 1-25 december kommer ett problem i två delar. Första veckan är lättast. I slutet utmanas även professionella programmerare. Alla gamla problem finns kvar.

open.kattis.com 🇺🇸🇸🇪

Kattis är ett domarsystem för programmeringstävlingar. Här finns mängder av programmeringsproblem med varierande svårighetsgrader. Från lätta till mycket svåra. Du får poäng för lösta problem och det finns rankinglistor för län, länder och universitet. För att komma med på topp-50 i Sverige krävs mycket jobb! Sidans språk är engelska men sajten är från Sverige.

bebras.se 🇸🇪

Databävern är en tävling i datalogiskt tänkande för olika åldrar dels i grundskolan och dels på gymnasiet.

csunplugged.org 🇳🇿

På den här sidan finns många resurser för lärare, men även aktiviteter att göra hemma och utmaningar för elever. Språk: Scratch och Python.

hjernekraft.org 🇸🇪

Varje år hålls tävlingen First Lego League med legorobotar. En riktigt kul tävling som behöver mer uppmärksamhet på många håll i Sverige. Det är lätt att halka in på de norska delarna av sidan men det finns på svenska också.

hourofcode.com 🇸🇪

Hour of Code är en projekt för att få så många som möjligt att prova på programmering. Här hittar du många övningar på en timme för nybörjare.

Kängurutävlingen 🇸🇪

Kängurun är en tävling i matematik för grundskolan. Det är bra att träna sig i logiskt och spatial tänkande för att bli bra på programmering.

progolymp.se 🇸🇪

Gymnasie-SM i programmering. Det kan vara ett kul mål att vara med här och försöka lösa några uppgifter. De bästa i Sverige får åka på IOI och för att komma dit krävs mycket träning.

scratch.mit.edu 🇸🇪

Scratch är det mest populära programmeringsspråket med block. Att programmera med block är perfekt för nybörjare. Det kan vara bra att lära sig grunderna i Scratch före Python för de flesta.

larslindehaven.wordpress.com 🇸🇪

Lars Lindehavens kurs i programmering med Python. Även om du använder Pythonlabbet så kan det vara bra att läsa från ett annat perspektiv.